Bug 167

Summary: No successful modes for neomagic card on TP 380ED
Product: xorg Reporter: Adam Treat <manyoso>
Component: Server/DDX/XephyrAssignee: Keith Packard <keithp>
Status: CLOSED WONTFIX QA Contact:
Severity: normal    
Priority: high    
Version: unspecified   
Hardware: Other   
OS: Linux (All)   
Whiteboard:
i915 platform: i915 features:

Description Adam Treat 2004-01-14 21:37:51 UTC
I've compiled and installed everything using the script found here: 
http://xserver.freedesktop.org/Software/XserverInstallGuide 
 
... on my old IBM ThinkPad 380ED.  The ID is 2635-5AU and the specs can be 
found here: 
http://www-3.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=RJJR-3RVK73 
 
I start Xvesa according to the aforementioned doc and the result is a bad 
mode.  Various red blotchy borked kruft. 
 
I've gone through the various nodes, but none work perfectly.  I can use the 
800x600x(15 ||16) modes, but the color is way off.  I've used the -screen 
option and specified all the various modes I can think of... none work with 
complete success.  All have the wrong color and various visual noise. 
 
The driver for the card in XFree86 is neomagic.  The XFree86 driver also 
suffers from visual fragments every once in awhile. (nothing like the 
distortion found in the modes above with Xvesa though...)  Particularly while 
rendering jpegs/pngs. 
 
That's it.  Thanks for all your work Keith and gang :)
Comment 1 Adam Jackson 2009-04-14 07:17:54 UTC
The old kdrive tree is dead.  As far as we can tell, this bug no longer applies to the current Xorg server tree.  If it does, please reopen this bug and change the product to 'xorg' and the component to 'server/general'.

Use of freedesktop.org services, including Bugzilla, is subject to our Code of Conduct. How we collect and use information is described in our Privacy Policy.