Bug 17477 - Pixman 0.11.10 causes misrendering in KDM 4.1.1
Summary: Pixman 0.11.10 causes misrendering in KDM 4.1.1
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: pixman
Classification: Unclassified
Component: pixman (show other bugs)
Version: 0.1.3
Hardware: Other All
: medium normal
Assignee: Søren Sandmann Pedersen
QA Contact: Søren Sandmann Pedersen
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2008-09-08 03:05 UTC by Frederic Crozat
Modified: 2008-09-12 02:31 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
i915 platform:
i915 features:


Attachments
correct rendering (654.96 KB, image/png)
2008-09-08 04:21 UTC, Frederic Crozat
Details
incorrect rendering (643.04 KB, image/png)
2008-09-08 04:23 UTC, Frederic Crozat
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Frederic Crozat 2008-09-08 03:05:33 UTC
When switching from Pixman 0.11.8 to 0.11.10, KDM 4.1.1 started to misrender some artwork.

I'm attaching screenshots
Comment 1 Frederic Crozat 2008-09-08 04:21:52 UTC
Created attachment 18734 [details]
correct rendering

sorry, couldn't get a screenshot when kdm is running, I had to use a camera
Comment 2 Frederic Crozat 2008-09-08 04:23:03 UTC
Created attachment 18735 [details]
incorrect rendering

same code, running with pixman 0.11.10

the stripes are not wanted at all :)
Comment 3 Jan de Groot 2008-09-09 01:57:45 UTC
We have a bugreport at archlinux.org:
http://bugs.archlinux.org/task/11419

Screenshot:
http://bugs.archlinux.org/task/11419?getfile=2490

Notice the artifacts in the translucent dragbox and the dotted patterns on top of the firefox tabs.

The users reporting this issue on our distribution are using nvidia drivers, but there's also at least one of them using the xf86-video-nv driver.
Comment 4 Christophe Gueret 2008-09-09 02:51:58 UTC
I have the same problems on archlinux using the intel driver at 24bpp on a GM965 controller.

Apart from the dotted lines almost everywhere, an other very visible effect is in gedit. The part after the print margin gets all blurred or fuzzy or full of vertical lines, depending on the size of the window.
Comment 5 Søren Sandmann Pedersen 2008-09-09 05:13:44 UTC
Does the bug go away if pixman is compiled with 

      --disable-sse2

passed to configure?
Comment 6 Søren Sandmann Pedersen 2008-09-09 05:19:28 UTC
Actually never mind. I can reproduce it.
Comment 7 Søren Sandmann Pedersen 2008-09-12 02:31:39 UTC
Fixed in master by commit 6f00d98f87c019849c611d27e9593c5eecfef4c2



Use of freedesktop.org services, including Bugzilla, is subject to our Code of Conduct. How we collect and use information is described in our Privacy Policy.