Bug 37157 - [bisected] KDE KWin crashes on start with delayed BO mapping
[bisected] KDE KWin crashes on start with delayed BO mapping
Product: Mesa
Classification: Unclassified
Component: Drivers/Gallium/r600
x86-64 (AMD64) Linux (All)
: medium critical
Assigned To: Default DRI bug account
Depends on:
  Show dependency treegraph
Reported: 2011-05-12 18:55 UTC by Jure Repinc
Modified: 2011-05-13 03:56 UTC (History)
0 users

See Also:
i915 platform:
i915 features:

lspci (9.54 KB, text/plain)
2011-05-12 18:56 UTC, Jure Repinc
Xorg.0.log (34.18 KB, text/plain)
2011-05-12 18:57 UTC, Jure Repinc

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Jure Repinc 2011-05-12 18:55:27 UTC
After updating the mesa today KWin started to crash/segfault on start. I've bisected and the first commmit that causes the crash is:
r600g: delay mapping until first map request. (v2)

This is with KDE KWin 4.6.3 and on a laptop with integrated ATI Mobility Radeon HD 5470.

Later I've also tried with glxgears, which appears to work fine if in window and crashes if started with -fullscreen option.
Comment 1 Jure Repinc 2011-05-12 18:56:24 UTC
Created attachment 46654 [details]
Comment 2 Jure Repinc 2011-05-12 18:57:04 UTC
Created attachment 46655 [details]
Comment 3 Mathieu Belanger 2011-05-12 20:47:50 UTC
Same commit cause problem there.

Using EVE-Online game. The game crash between "login" and "characters selection" after I have updated to the latest git drivers.

Bisecting pointed out this commit as the problem!
Comment 4 Dave Airlie 2011-05-12 21:05:51 UTC
please re-test with master.

thanks for the bug report.
Comment 5 Jure Repinc 2011-05-13 03:56:39 UTC
Retested with master and it is fixed, so closiing as such. Thanks.