Bug 6138 - xfontsel/xemacs startup, high load and warnings with UTF-8
Summary: xfontsel/xemacs startup, high load and warnings with UTF-8
Status: RESOLVED WORKSFORME
Alias: None
Product: xorg
Classification: Unclassified
Component: * Other (show other bugs)
Version: unspecified
Hardware: x86 (IA32) Linux (All)
: high normal
Assignee: Xorg Project Team
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2006-03-05 19:29 UTC by Ville Skyttä
Modified: 2006-03-20 14:31 UTC (History)
0 users

See Also:
i915 platform:
i915 features:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Ville Skyttä 2006-03-05 19:29:14 UTC
Reported here per Mike Harris' request, more info including links to strace
ltrace outputs at https://bugzilla.redhat.com/180284

When starting up xfontsel or xemacs in a en_US.UTF-8 setup, it takes about 3
seconds during which the CPU load is 100% and eventually loads with the warning:
"Warning: Missing charsets in String to FontSet conversion" output on the
console.  I'm guessing during the load it's doing something with the font
server.  Starting it without UTF-8 (LANG=en_US xfontsel) brings it up
immediately without warnings.

This is Fedora Core 5 test 3.
Comment 1 Ville Skyttä 2006-03-21 09:31:37 UTC
I can no longer reproduce this with FC5 final, assuming fixed.


Use of freedesktop.org services, including Bugzilla, is subject to our Code of Conduct. How we collect and use information is described in our Privacy Policy.