Bug 64449 - xorg hangs randomly with Radeon HD 7450A
Summary: xorg hangs randomly with Radeon HD 7450A
Status: RESOLVED MOVED
Alias: None
Product: Mesa
Classification: Unclassified
Component: GLX (show other bugs)
Version: unspecified
Hardware: x86-64 (AMD64) Linux (All)
: highest critical
Assignee: mesa-dev
QA Contact:
URL: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+so...
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-05-10 23:12 UTC by info
Modified: 2019-09-18 17:44 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
i915 platform:
i915 features:


Attachments
Log File (66.91 KB, text/plain)
2013-05-10 23:12 UTC, info
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description info 2013-05-10 23:12:21 UTC
Created attachment 79125 [details]
Log File

Bug:
Random freezes of xorg on freshly installed ubuntu 13.10.
There does not seem any pattern when this happens. Usually takes 10-20min.
There is no application running that requires special graphic ressources.
Requires hard reboot. Mouse and keyboard hang. <ctrl> + <alt> + F1 does not work. Interesting is that this happens also with ubuntu 12.10, ubuntu 12.04.02 LTS and fedora 18.

Hardware:
HP Envy TouchSmart AiO PC
- Intel Core i7 3770s
- 8 GB DDR3-1600
- Radeon HD 7450A
- Hard drive: 1 TB SATA
- exact technical spec:
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c03683196&cc=ad&dlc=en&lc=en&jumpid=reg_r1002_usen_c-001_title_r0001#N1445

Further Info:
1. I ran "sudo dpkg-reconfigure xservers-xorg" to reconfigure the Xserver but this did not bring any change.
2. This sound like ubuntu Bug #1077616 but I have a Radeon and not a Nvidia card.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 13.04
Package: xorg 1:7.7+1ubuntu4
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.8.0-19.29-generic 3.8.8
Uname: Linux 3.8.0-19-generic x86_64
.tmp.unity.support.test.0:

ApportVersion: 2.9.2-0ubuntu8
Architecture: amd64
CompizPlugins: No value set for `/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
CompositorRunning: compiz
CompositorUnredirectDriverBlacklist: '(nouveau|Intel).*Mesa 8.0'
CompositorUnredirectFSW: true
Date: Sat May 11 00:11:58 2013
DistUpgraded: Fresh install
DistroCodename: raring
DistroVariant: ubuntu
ExtraDebuggingInterest: Yes
GraphicsCard:
 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779] (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: Device [1b0a:90bb]
InstallationDate: Installed on 2013-05-10 (0 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 13.04 "Raring Ringtail" - Release amd64 (20130424)
MachineType: Hewlett-Packard 23-d160ez
MarkForUpload: True
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/vmlinuz-3.8.0-19-generic root=UUID=82458db3-4d4d-4194-82d6-4fab38ea0825 ro quiet splash vt.handoff=7
SourcePackage: xorg
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
dmi.bios.date: 09/25/2012
dmi.bios.vendor: AMI
dmi.bios.version: 8.10
dmi.board.asset.tag: CZC30918C6
dmi.board.name: 2ADC
dmi.board.vendor: PEGATRON CORPORATION
dmi.board.version: 1.05
dmi.chassis.asset.tag: CZC30918C6
dmi.chassis.type: 3
dmi.chassis.vendor: Hewlett-Packard
dmi.modalias: dmi:bvnAMI:bvr8.10:bd09/25/2012:svnHewlett-Packard:pn23-d160ez:pvr1.00:rvnPEGATRONCORPORATION:rn2ADC:rvr1.05:cvnHewlett-Packard:ct3:cvr:
dmi.product.name: 23-d160ez
dmi.product.version: 1.00
dmi.sys.vendor: Hewlett-Packard
version.compiz: compiz 1:0.9.9~daily13.04.18.1~13.04-0ubuntu1
version.ia32-libs: ia32-libs N/A
version.libdrm2: libdrm2 2.4.43-0ubuntu1
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 9.1.1-0ubuntu3
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 9.1.1-0ubuntu3
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.13.3-0ubuntu6
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.7.3-0ubuntu2b2
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.1.0-0ubuntu2
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.21.6-0ubuntu4
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.7-0ubuntu1
xserver.bootTime: Fri May 10 23:52:48 2013
xserver.configfile: default
xserver.errors:

xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
xserver.version: 2:1.13.3-0ubuntu6
xserver.video_driver: radeon
Comment 1 Alex Deucher 2013-05-11 19:31:50 UTC
Please attach your dmesg output as well.  Is this a hybrid system with both an integrated Intel GPU and the discrete AMD GPU?  Does updating to mesa 9.1.2 or mesa from git help?
Comment 2 GitLab Migration User 2019-09-18 17:44:33 UTC
-- GitLab Migration Automatic Message --

This bug has been migrated to freedesktop.org's GitLab instance and has been closed from further activity.

You can subscribe and participate further through the new bug through this link to our GitLab instance: https://gitlab.freedesktop.org/mesa/mesa/issues/90.


Use of freedesktop.org services, including Bugzilla, is subject to our Code of Conduct. How we collect and use information is described in our Privacy Policy.