Bug 98018 - Audio-over-DisplayPort stops when screen blanks
Summary: Audio-over-DisplayPort stops when screen blanks
Status: RESOLVED MOVED
Alias: None
Product: xorg
Classification: Unclassified
Component: Driver/intel (show other bugs)
Version: 7.7 (2012.06)
Hardware: x86-64 (AMD64) Linux (All)
: medium minor
Assignee: Chris Wilson
QA Contact: Intel GFX Bugs mailing list
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-10-02 18:42 UTC by Andreas Kloeckner
Modified: 2019-11-27 13:46 UTC (History)
0 users

See Also:
i915 platform:
i915 features:


Attachments

Description Andreas Kloeckner 2016-10-02 18:42:43 UTC
Audio-over-DP works like a charm. Unfortunately, when the screen blanks, the audio stops, which makes the feature somewhat less valuable than it could be. Is there a possibility of keeping the audio connection alive while still blanking the screen?

FWIW, this happens to me with a number of Dell monitors (with a P2715Q the one I'm currently sitting in front of), connected via DP. I'm using Broadwell hardware with the xserver-xorg-modesetting DDX.

-- System Information:
Debian Release: stretch/sid
  APT prefers testing
  APT policy: (990, 'testing'), (500, 'stable-updates'), (500, 'unstable'), (500, 'stable'), (1, 'experimental')
Architecture: amd64 (x86_64)
Foreign Architectures: i386

Kernel: Linux 4.6.0-1-amd64 (SMP w/4 CPU cores)
Locale: LANG=de_DE.UTF-8, LC_CTYPE=de_DE.UTF-8 (charmap=UTF-8)
Shell: /bin/sh linked to /bin/dash
Init: systemd (via /run/systemd/system)

Versions of packages xserver-xorg-core depends on:
ii  keyboard-configuration    1.147
ii  libaudit1                 1:2.6.6-1
ii  libc6                     2.24-3
ii  libdbus-1-3               1.10.10-1
ii  libdrm2                   2.4.70-1
ii  libegl1-mesa              12.0.3-1
ii  libepoxy0                 1.3.1-1
ii  libgbm1                   12.0.3-1
ii  libgcrypt20               1.7.3-1
ii  libgl1-mesa-glx [libgl1]  12.0.3-1
ii  libpciaccess0             0.13.4-1
ii  libpixman-1-0             0.34.0-1
ii  libselinux1               2.5-3
ii  libsystemd0               231-4
ii  libudev1                  231-4
ii  libxau6                   1:1.0.8-1
ii  libxdmcp6                 1:1.1.2-1.1
ii  libxfont1                 1:1.5.2-1
ii  libxshmfence1             1.2-1
ii  udev                      231-4
ii  xserver-common            2:1.18.4-2

Versions of packages xserver-xorg-core recommends:
ii  libgl1-mesa-dri  12.0.3-1
ii  libpam-systemd   231-4

Versions of packages xserver-xorg-core suggests:
ii  xfonts-100dpi    1:1.0.4+nmu1
ii  xfonts-75dpi     1:1.0.4+nmu1
ii  xfonts-scalable  1:1.0.3-1.1
Comment 1 Martin Peres 2019-11-27 13:46:26 UTC
-- GitLab Migration Automatic Message --

This bug has been migrated to freedesktop.org's GitLab instance and has been closed from further activity.

You can subscribe and participate further through the new bug through this link to our GitLab instance: https://gitlab.freedesktop.org/xorg/driver/xf86-video-intel/issues/127.


Use of freedesktop.org services, including Bugzilla, is subject to our Code of Conduct. How we collect and use information is described in our Privacy Policy.