Bug 16134

Summary: Xlib seems to miss XGE
Product: xorg Reporter: Johannes Engel <jcnengel>
Component: Lib/XlibAssignee: Xorg Project Team <xorg-team>
Status: RESOLVED INVALID QA Contact: Xorg Project Team <xorg-team>
Severity: major    
Priority: medium    
Version: git   
Hardware: x86 (IA32)   
OS: Linux (All)   
Whiteboard:
i915 platform: i915 features:
Attachments:
Description Flags
Logfile none

Description Johannes Engel 2008-05-28 08:29:06 UTC
Created attachment 16789 [details]
Logfile

glxinfo or any other glx application prints

Xlib:  extension "Generic Event Extension" missing on display ":0.0".

using modular X.org from an hour ago. X.org keeps eating ~30% of my DualCore CPU, plasma even eats 100% of one core.
I have an intel 945GM, kernel 2.6.25.4, libdrm, mesa, Xorg all from latest git. I did not see that behaviour before MPX merge.
Comment 1 Peter Hutterer 2008-05-28 17:40:05 UTC
On Wed, May 28, 2008 at 08:29:07AM -0700, bugzilla-daemon@freedesktop.org wrote:
> Xlib:  extension "Generic Event Extension" missing on display ":0.0".

This message appears when you have a XGE-enabled xlib connecting to an non-XGE
enabled x server.
 
> using modular X.org from an hour ago. X.org keeps eating ~30% of my DualCore
> CPU, plasma even eats 100% of one core.
> I have an intel 945GM, kernel 2.6.25.4, libdrm, mesa, Xorg all from latest git.
> I did not see that behaviour before MPX merge.

your logfile states server version 1.4.0.90, so you're not actually running
git master of the server. MPX didn't affect you at all then.
if you want the latest git version, you need to switch to master in the
xserver repository.
Comment 2 Johannes Engel 2008-05-29 01:25:53 UTC
You are totally right, Peter. For any reason I still have to investigate my xdm picked the old X from /usr/bin instead of the new one from /usr/local/bin...
Thanks anyway. :)

Use of freedesktop.org services, including Bugzilla, is subject to our Code of Conduct. How we collect and use information is described in our Privacy Policy.