Bug 109485

Summary: [CI][BAT] igt@kms_chamelium@hdmi-hpd-fast - fail - Failed assertion: reprobe_connector(data, port) == DRM_MODE_CONNECTED
Product: DRI Reporter: Martin Peres <martin.peres>
Component: DRM/IntelAssignee: Intel GFX Bugs mailing list <intel-gfx-bugs>
Status: ASSIGNED --- QA Contact: Intel GFX Bugs mailing list <intel-gfx-bugs>
Severity: normal    
Priority: highest CC: intel-gfx-bugs
Version: XOrg git   
Hardware: Other   
OS: All   
Whiteboard: ReadyForDev
i915 platform: KBL i915 features: display/Other

Description Martin Peres 2019-01-28 14:41:56 UTC
https://intel-gfx-ci.01.org/tree/drm-tip/CI_DRM_5493/fi-kbl-7500u/igt@kms_chamelium@hdmi-hpd-fast.html

Starting subtest: hdmi-hpd-fast
(kms_chamelium:2881) CRITICAL: Test assertion failure function test_basic_hotplug, file ../tests/kms_chamelium.c:240:
(kms_chamelium:2881) CRITICAL: Failed assertion: reprobe_connector(data, port) == DRM_MODE_CONNECTED
(kms_chamelium:2881) CRITICAL: error: 2 != 1
Subtest hdmi-hpd-fast failed.
Comment 1 CI Bug Log 2019-01-28 14:42:32 UTC
The CI Bug Log issue associated to this bug has been updated.

### New filters associated

* CHAMELIUM: igt@kms_chamelium@hdmi-hpd-fast - fail - Failed assertion: reprobe_connector(data, port) == DRM_MODE_CONNECTED
  - https://intel-gfx-ci.01.org/tree/drm-tip/IGTPW_2307/fi-kbl-7500u/igt@kms_chamelium@hdmi-hpd-fast.html
  - https://intel-gfx-ci.01.org/tree/drm-tip/CI_DRM_5493/fi-kbl-7500u/igt@kms_chamelium@hdmi-hpd-fast.html
Comment 2 CI Bug Log 2019-02-08 10:47:06 UTC
A CI Bug Log filter associated to this bug has been updated:

{- CHAMELIUM: igt@kms_chamelium@hdmi-hpd-fast - fail - Failed assertion: reprobe_connector(data, port) == DRM_MODE_CONNECTED -}
{+ CHAMELIUM: igt@kms_chamelium@hdmi-hpd-* - fail - Failed assertion: reprobe_connector(data, port) == DRM_MODE_CONNECTED +}

New failures caught by the filter:

* https://intel-gfx-ci.01.org/tree/drm-tip/drmtip_206/fi-kbl-7500u/igt@kms_chamelium@hdmi-hpd.html
Comment 3 Easwar Hariharan 2019-03-21 20:22:18 UTC
I tried this with Linux 5.0 and latest drm-tip as of 2019-03-20 and couldn't reproduce this. Issue history shows it consistently reproducing in CI every 2 or so days until 2 weeks ago where it stops completely.

Use of freedesktop.org services, including Bugzilla, is subject to our Code of Conduct. How we collect and use information is described in our Privacy Policy.