Bug 103406 - nouveau does not start Xorg on Dell E7450 laptop
Summary: nouveau does not start Xorg on Dell E7450 laptop
Status: NEW
Alias: None
Product: xorg
Classification: Unclassified
Component: Driver/nouveau (show other bugs)
Version: unspecified
Hardware: Other All
: medium normal
Assignee: Nouveau Project
QA Contact: Xorg Project Team
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-10-22 18:05 UTC by barry
Modified: 2017-10-22 18:25 UTC (History)
0 users

See Also:
i915 platform:
i915 features:


Attachments
dmesg output (66.16 KB, text/plain)
2017-10-22 18:05 UTC, barry
no flags Details
Xorg.0.log.old (4.79 KB, text/plain)
2017-10-22 18:06 UTC, barry
no flags Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description barry 2017-10-22 18:05:31 UTC
Created attachment 134994 [details]
dmesg output

Fedora 26
Kernel 4.13.5-200.fc26.x86_64
xorg-x11-server-Xorg-1.19.3-4.fc26.x86_64
xorg-x11-drv-nouveau-1.0.15-1.fc26.x86_64

configuring Xorg to use nouveau driver fails to bring up Xorg.

(EE) No devices detected.

from nv.dmesg:
nouveau 0000:03:00.0: bus: MMIO read of 00000000 FAULT at 612004 [ IBUS ]
nouveau 0000:03:00.0: bus: MMIO read of 00000000 FAULT at 10ac08 [ IBUS ]

From Xorg.0.log.old
(EE) No devices detected.
Comment 1 barry 2017-10-22 18:06:06 UTC
Created attachment 134995 [details]
Xorg.0.log.old
Comment 2 Ilia Mirkin 2017-10-22 18:25:16 UTC
Were you expecting something different to happen?

Here's my analysis... you're forcing the X server to load nouveau, even though the primary (i.e. vgaarb) GPU is the intel one. The NVIDIA GPU does not have any connectors or display hardware attached, and so xf86-video-nouveau can't load.


Use of freedesktop.org services, including Bugzilla, is subject to our Code of Conduct. How we collect and use information is described in our Privacy Policy.