Bug 104442 - Vive causes "modeset fail"
Summary: Vive causes "modeset fail"
Status: NEW
Alias: None
Product: xorg
Classification: Unclassified
Component: Driver/nouveau (show other bugs)
Version: unspecified
Hardware: x86-64 (AMD64) Linux (All)
: medium normal
Assignee: Nouveau Project
QA Contact: Xorg Project Team
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2018-01-01 23:48 UTC by Peter
Modified: 2018-01-01 23:59 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
i915 platform:
i915 features:


Attachments
edid file for the vive (256 bytes, application/octet-stream)
2018-01-01 23:48 UTC, Peter
no flags Details
First paste bin in txt form (125.80 KB, text/plain)
2018-01-01 23:58 UTC, Peter
no flags Details
Second paste bin in txt form (3.67 KB, text/plain)
2018-01-01 23:58 UTC, Peter
no flags Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Peter 2018-01-01 23:48:29 UTC
Created attachment 136477 [details]
edid file for the vive

https://pastebin.com/Lipk1eVw dmesg from boot, error starts at line 327

In this case I attached the vive while the PC was running which caused a little freakout with my main display getting heavily distorted for a short time and my second monitor losing signal

https://pastebin.com/75Xb0UEi this is a continuation of the last dmesg, this was when I tried to move displays in the display settings. Note the vive shows up there while on windows it doesn't

Specs: Linux mint 18.2 
GTX 1070
i5-3570k
16gb Ram
2 other monitors attached (note monitor 2 stopped receiving signal when vive was attached)
Comment 1 Peter 2018-01-01 23:58:18 UTC
Created attachment 136478 [details]
First paste bin in txt form
Comment 2 Peter 2018-01-01 23:58:37 UTC
Created attachment 136479 [details]
Second paste bin in txt form


Use of freedesktop.org services, including Bugzilla, is subject to our Code of Conduct. How we collect and use information is described in our Privacy Policy.