Bug 110376 - [CI][SHARDS] igt@* - dmesg-warn - *ERROR* Failed to enable hdcp (-110)
Summary: [CI][SHARDS] igt@* - dmesg-warn - *ERROR* Failed to enable hdcp (-110)
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: DRI
Classification: Unclassified
Component: IGT (show other bugs)
Version: DRI git
Hardware: Other All
: high normal
Assignee: Mun, Gwan-gyeong
QA Contact:
URL:
Whiteboard: ReadyForDev
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2019-04-10 08:44 UTC by Martin Peres
Modified: 2019-07-02 11:35 UTC (History)
0 users

See Also:
i915 platform:
i915 features:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Martin Peres 2019-04-10 08:44:50 UTC
https://intel-gfx-ci.01.org/tree/drm-tip/IGT_4935/shard-kbl4/igt@kms_cursor_legacy@nonblocking-modeset-vs-cursor-atomic.html

<7> [404.504660] [drm:intel_hdcp_auth [i915]] KSV list failed to become ready (-110)
<7> [404.504847] [drm:_intel_hdcp_enable [i915]] HDCP Auth failure (-110)
<7> [404.505023] [drm:_intel_hdcp_disable [i915]] [DP-1:85] HDCP is being disabled...
<7> [404.508366] [drm:_intel_hdcp_disable [i915]] HDCP is disabled
<7> [404.508583] [drm:_intel_hdcp_enable [i915]] HDCP authentication failed (3 tries/-110)
<3> [404.508789] [drm:intel_hdcp_check_work [i915]] *ERROR* Failed to enable hdcp (-110)

Why is this test trying to use HDCP? We should make DHCP gets disabled at the begining of all tests that are not HDCP-related.
Comment 1 CI Bug Log 2019-04-10 08:45:32 UTC
The CI Bug Log issue associated to this bug has been updated.

### New filters associated

* KBL: igt@kms_cursor_legacy@nonblocking-modeset-vs-cursor-atomic - dmesg-warn - *ERROR* Failed to enable hdcp (-110)
  - https://intel-gfx-ci.01.org/tree/drm-tip/IGT_4935/shard-kbl4/igt@kms_cursor_legacy@nonblocking-modeset-vs-cursor-atomic.html
Comment 3 Martin Peres 2019-04-11 07:41:46 UTC
GG, could you take a look at this? This should be a trivial patch but we need this fast as it causes a lot of noise in CI.
Comment 4 Ramalingam C 2019-04-16 10:10:29 UTC
Merged the required fix https://patchwork.freedesktop.org/series/59338/
Comment 5 Arek Hiler 2019-04-25 10:59:08 UTC
Seems that the fix indeed resolved the issue. It was seen about twice a day, but since the series landed 10 days ago it is all good.

Thanks Ram! Closing the issue.
Comment 6 CI Bug Log 2019-07-02 11:35:11 UTC
The CI Bug Log issue associated to this bug has been archived.

New failures matching the above filters will not be associated to this bug anymore.


Use of freedesktop.org services, including Bugzilla, is subject to our Code of Conduct. How we collect and use information is described in our Privacy Policy.