Bug 110630 - Random Horizontal green lines after screen resize
Summary: Random Horizontal green lines after screen resize
Status: NEW
Alias: None
Product: DRI
Classification: Unclassified
Component: DRM/AMDgpu (show other bugs)
Version: unspecified
Hardware: x86-64 (AMD64) Linux (All)
: medium normal
Assignee: Default DRI bug account
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2019-05-06 21:08 UTC by Axel Davy
Modified: 2019-09-08 08:32 UTC (History)
0 users

See Also:
i915 platform:
i915 features:


Attachments
dmesg (after capturing the issue) (69.06 KB, text/plain)
2019-05-06 21:32 UTC, Axel Davy
no flags Details
Xorg log (after having the issue) (48.11 KB, text/plain)
2019-05-06 21:33 UTC, Axel Davy
no flags Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Axel Davy 2019-05-06 21:08:19 UTC

    
Comment 1 Axel Davy 2019-05-06 21:14:20 UTC
Hi there,

AMD Radeon RX 480.
Linux 5.0.13
Full HD screen with hdmi
Archlinux KDE Xorg

It's a problem I had noticed for some time, but couldn't figure out what was triggering it. Sometimes after screen mode change there is random green lines appearing on the screen (random location, but about one third of the bottom of the screen).

It seems i can replicate it on my system by changing the resolution in the system settings from 1920x1080 to 1280x1024.

When going back to full hd, the green lines sometimes remain. Shutting down the screen and resuming it helps (but if still at 1280x1024, the lines remain).

The random line disappear when the screen doesn't refresh (cursor not moving, nothing drawing on the background).

No particular message appear in the dmesg after changing resolution.

I assume this is not enough, please indicate me what would help.
Comment 2 Alex Deucher 2019-05-06 21:17:28 UTC
Can you get a picture or video of the lines?  Please attach your dmesg output and xorg log (if using X).
Comment 3 Axel Davy 2019-05-06 21:31:48 UTC
Yes sure,

Here is a video:
http://dev.ipol.im/~adavy/green_lines.mp4
Comment 4 Axel Davy 2019-05-06 21:32:41 UTC
Created attachment 144181 [details]
dmesg (after capturing the issue)
Comment 5 Axel Davy 2019-05-06 21:33:54 UTC
Created attachment 144182 [details]
Xorg log (after having the issue)
Comment 6 Michel Dänzer 2019-05-07 08:01:10 UTC
Does this also happen with amdgpu.dc=0?
Comment 7 Axel Davy 2019-05-08 20:07:38 UTC
amdgpu.dc=0 makes things worse.

http://dev.ipol.im/~adavy/green_lines2.mp4

As you can see, instead of a few green lines, there are instead a few full bad frames.
Comment 8 Eugene Uzix 2019-09-08 08:32:16 UTC
Same issue on

Radeon RX 580
Linux 5.2.0-2-amd64 #1 SMP Debian 5.2.9-1 (2019-08-18)
Actual Debian Sid
X.Org X Server 1.20.4, amdgpu 19.0.1
Openbox + compton

Killing compton does not help.


Use of freedesktop.org services, including Bugzilla, is subject to our Code of Conduct. How we collect and use information is described in our Privacy Policy.