Bug 110658 - MXGP3 (Steam, native Linux port, UE4): graphical glitches
Summary: MXGP3 (Steam, native Linux port, UE4): graphical glitches
Status: NEEDINFO
Alias: None
Product: Mesa
Classification: Unclassified
Component: Drivers/Gallium/radeonsi (show other bugs)
Version: 19.0
Hardware: Other All
: medium normal
Assignee: Default DRI bug account
QA Contact: Default DRI bug account
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2019-05-10 05:13 UTC by Alexander Mezin
Modified: 2019-05-31 23:19 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
i915 platform:
i915 features:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Alexander Mezin 2019-05-10 05:13:03 UTC
In game the screen is sometimes too dark, when it shouldn't, sparks everywhere. In menus everything is OK.

Screen capture: https://youtu.be/rr9DdFfII5E (glitches begin at 0:16)

Also reported the issue to game developers, got no response so far.

gpu: RX Vega 64
mesa: 19.0.3, also tested with 19.1 rc1, no changes
linux 5.0
Comment 1 Timothy Arceri 2019-05-27 03:28:17 UTC
What version of LLVM are you using?

I could not reproduce the issue on my Vega 64 with the development version of LLVM 9.0.0.
Comment 2 Alexander Mezin 2019-05-27 04:04:12 UTC
llvm 8.0.0
Comment 3 Timothy Arceri 2019-05-27 04:58:49 UTC
Are you able to test with llvm 9?
Comment 4 Timothy Arceri 2019-05-29 05:33:02 UTC
I've run it on llvm 8 and mesa 19.0.5 and was unable to reproduce the issues seen in the screen capture on my Vega 64.
Comment 5 Alexander Mezin 2019-05-29 15:12:22 UTC
(In reply to Timothy Arceri from comment #3)
> Are you able to test with llvm 9?

I won't have time for that until weekend

(In reply to Timothy Arceri from comment #4)
> I've run it on llvm 8 and mesa 19.0.5 and was unable to reproduce the issues
> seen in the screen capture on my Vega 64.

Just re-tested with mesa 19.0.5+llvm 8, the issue is still there.

It seems to be track-specific. At least it doesn't happen on "Compound", for example.

Also the game runs fine under Proton/SteamPlay (no glitches/artifacts).
Comment 6 Alexander Mezin 2019-05-31 23:19:10 UTC
(In reply to Timothy Arceri from comment #4)
> I've run it on llvm 8 and mesa 19.0.5 and was unable to reproduce the issues
> seen in the screen capture on my Vega 64.

What kernel version and distro are you running?
Mine are kernel 5.1.5, distro Arch linux


Use of freedesktop.org services, including Bugzilla, is subject to our Code of Conduct. How we collect and use information is described in our Privacy Policy.