Bug 111003 - [CI][DRMTIP] igt@kms_chamelium@dp-audio - fail - Failed assertion: success
Summary: [CI][DRMTIP] igt@kms_chamelium@dp-audio - fail - Failed assertion: success
Status: RESOLVED INVALID
Alias: None
Product: DRI
Classification: Unclassified
Component: DRM/Intel (show other bugs)
Version: DRI git
Hardware: Other All
: medium normal
Assignee: emersion
QA Contact: Intel GFX Bugs mailing list
URL:
Whiteboard: ReadyForDev
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2019-06-26 11:54 UTC by Lakshmi
Modified: 2019-08-16 12:23 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
i915 platform: ICL
i915 features: display/Other


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Lakshmi 2019-06-26 11:54:06 UTC
https://intel-gfx-ci.01.org/tree/drm-tip/drmtip_313/fi-icl-u2/igt@kms_chamelium@dp-audio.html

	
Starting subtest: dp-audio
Home directory not accessible: Permission denied
(kms_chamelium:1075) CRITICAL: Test assertion failure function test_display_audio, file ../tests/kms_chamelium.c:1428:
(kms_chamelium:1075) CRITICAL: Failed assertion: success
(kms_chamelium:1075) CRITICAL: Last errno: 2, No such file or directory
Subtest dp-audio failed.

This issue was originally reported here https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=110941#c5.

Based on the Simon's suggestion created a new issue.
Comment 1 emersion 2019-06-26 11:55:39 UTC
Original comment:

The new failures seem like a different bug. It seems that DP audio tests are starting to pass instead of hitting the IsAudioStable issue. The fact that logs are truncated make it very difficult to understand what's going on.

Hopefully dynamic subtests will be able to help a little.
Comment 2 CI Bug Log 2019-06-26 11:55:50 UTC
The CI Bug Log issue associated to this bug has been updated.

### New filters associated

* ICL: igt@kms_chamelium@dp-audio - fail - Failed assertion: success
  (No new failures associated)
Comment 3 Jani Saarinen 2019-06-27 06:15:23 UTC
Simon, what is impact analysis here?
Comment 4 emersion 2019-06-27 07:27:42 UTC
User impact: audio may not be working within 2 seconds for some formats.

I'd like to add more debugging to understand which formats don't work, but doing it properly requires Petri's dynamic subtest patches.

Note that this bug shows that the kernel situation has improved: at least it works for some formats right now on DP. It used to not work at all: https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=110879

We don't have enough data yet to know whether 110879 still happens or not.
Comment 5 emersion 2019-08-16 12:23:05 UTC
Closing as this hasn't been seen in the last two months, and only happened once.


Use of freedesktop.org services, including Bugzilla, is subject to our Code of Conduct. How we collect and use information is described in our Privacy Policy.