Bug 111750 - Navi10 GPU boot bug: Failed to pin framebuffer with error -12
Summary: Navi10 GPU boot bug: Failed to pin framebuffer with error -12
Status: RESOLVED MOVED
Alias: None
Product: DRI
Classification: Unclassified
Component: DRM/AMDgpu (show other bugs)
Version: DRI git
Hardware: All Linux (All)
: not set normal
Assignee: Default DRI bug account
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2019-09-19 12:18 UTC by Timur Kristóf
Modified: 2019-11-19 09:51 UTC (History)
0 users

See Also:
i915 platform:
i915 features:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Timur Kristóf 2019-09-19 12:18:43 UTC
On bootup, I get the following messages from amdgpu:

[    3.554976] amdgpu 0000:2b:00.0: 0000000037dcd558 pin failed
[    3.555024] [drm:dm_plane_helper_prepare_fb [amdgpu]] *ERROR* Failed to pin framebuffer with error -12
[    3.565298] amdgpu 0000:2b:00.0: 0000000037dcd558 pin failed
[    3.565349] [drm:dm_plane_helper_prepare_fb [amdgpu]] *ERROR* Failed to pin framebuffer with error -12
[    3.681423] amdgpu 0000:2b:00.0: 0000000037dcd558 pin failed
[    3.681474] [drm:dm_plane_helper_prepare_fb [amdgpu]] *ERROR* Failed to pin framebuffer with error -12
[    3.686750] amdgpu 0000:2b:00.0: 0000000037dcd558 pin failed
[    3.686800] [drm:dm_plane_helper_prepare_fb [amdgpu]] *ERROR* Failed to pin framebuffer with error -12
[    3.781617] amdgpu 0000:2b:00.0: 0000000037dcd558 pin failed
[    3.781667] [drm:dm_plane_helper_prepare_fb [amdgpu]] *ERROR* Failed to pin framebuffer with error -12
[    3.880152] amdgpu 0000:2b:00.0: 0000000037dcd558 pin failed
[    3.880262] [drm:dm_plane_helper_prepare_fb [amdgpu]] *ERROR* Failed to pin framebuffer with error -12

Hardware:
AMD Radeon RX 5700XT (reference card, made by Sapphire)
Dell U2718Q (two of them: one through HDMI, other through DisplayPort)
AMD Ryzen 7 3700X
MSI B450i

Software:
Fedora Workstation 30 x86_64
Kernel 5.3 RC8
Firmware: 2019-09-13
Gnome 3.32.2
LLVM 9 RC2
Mesa 19.2 RC1
Comment 1 Michael Parker 2019-09-28 02:19:53 UTC
I was seeing this issue. After connecting via ssh I was able to get the error code and found this post.

In the latest update for Fedora 31 Beta (Sept 27, '19) I had a Mesa update show up and it is now working.

Hardware
Ryzen 3700X
Gigabyte X570 I Aorus Pro Wifi
Gigabyte Radeon 5700 XT
LG 27UD58-B 4k Monitors (2 via display port)

Software
Fedora Workstation 31 Beta
Kernel 5.3.1-300.fc31.x86_64
Mesa 19.2.0-1.fc31
LLVM 9.0.0-1.fc31
Cinnamon 4.2.4
Comment 2 Michael Parker 2019-09-28 03:13:33 UTC
While I can now boot and sign in I am still seeing these types of errors.
Comment 3 Martin Peres 2019-11-19 09:51:55 UTC
-- GitLab Migration Automatic Message --

This bug has been migrated to freedesktop.org's GitLab instance and has been closed from further activity.

You can subscribe and participate further through the new bug through this link to our GitLab instance: https://gitlab.freedesktop.org/drm/amd/issues/911.


Use of freedesktop.org services, including Bugzilla, is subject to our Code of Conduct. How we collect and use information is described in our Privacy Policy.