Bug 11764 - Avivo display shows garbage after closing/opening the laptop display
Avivo display shows garbage after closing/opening the laptop display
Status: RESOLVED WONTFIX
Product: xorg
Classification: Unclassified
Component: Driver/avivo
unspecified
x86 (IA32) Linux (All)
: medium normal
Assigned To: Xorg Project Team
:
Depends on:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2007-07-29 11:32 UTC by Ambroz Bizjak
Modified: 2010-03-27 05:21 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
i915 platform:
i915 features:


Attachments
Photo of the display (346.87 KB, image/jpeg)
2007-07-29 11:33 UTC, Ambroz Bizjak
no flags Details
Xorg log (36.00 KB, text/x-log)
2007-07-29 14:36 UTC, Ambroz Bizjak
no flags Details
Radeondump dums before and after corruption (118.81 KB, application/x-tbz)
2007-08-21 11:47 UTC, Ambroz Bizjak
no flags Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Ambroz Bizjak 2007-07-29 11:32:19 UTC
After closing and opening the laptop display on T60p (FireGL V5200, 1002:71c4) the display shows garbage that flickers and changes as the mouse is moved. Switching to VT and back makes the screen show correctly (VT displays correctly also).
Using avivo git 7800016506da80b09a94279d17c0675b40791db0.
Comment 1 Ambroz Bizjak 2007-07-29 11:33:30 UTC
Created attachment 10913 [details]
Photo of the display
Comment 2 Ambroz Bizjak 2007-07-29 14:36:07 UTC
Created attachment 10917 [details]
Xorg log
Comment 3 Ambroz Bizjak 2007-08-21 11:47:58 UTC
Created attachment 11197 [details]
Radeondump dums before and after corruption

These are dumps created using radeondump. I was in KDE with Konsole window throung which I ran a script with made the dumps (suppressing all output). It made four dumps for each case - one at the beginning, one after moving the mouse, one after launching another Konsole using ALT+F2 and entering 'konsole' and one after closing that window using ALT+F4.
Comment 4 David Kiliani 2007-08-22 06:07:17 UTC
Reproducible with my T60 (Radeon X1400). It seems unconnected to xscreensaver activity and (as far as I can remember) did not occur before the commits from 18 to 24 of July.
Comment 5 mpavlin 2007-08-27 05:47:37 UTC
same problem here with latest avivo on nc8430 (ubuntu gutsy)
Comment 6 Corbin Simpson 2010-03-27 05:21:42 UTC
avivo is deprecated. If radeon does not work for you, please file a new bug.