Bug 12607 - evdev mouse broken in quake3 engine games
Summary: evdev mouse broken in quake3 engine games
Status: REOPENED
Alias: None
Product: xorg
Classification: Unclassified
Component: Server/General (show other bugs)
Version: 7.3 (2007.09)
Hardware: x86 (IA32) Linux (All)
: medium normal
Assignee: Xorg Project Team
QA Contact: Xorg Project Team
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2007-09-28 03:09 UTC by Bug
Modified: 2010-11-18 20:34 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
i915 platform:
i915 features:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Bug 2007-09-28 03:09:27 UTC
In all quake3 engine based games (et/quake3/warsow) the mouse behaves erratic with server 1.4, keyboard and mouse events are mixed even when I only use evdev driver for the mouse. The keyboard uses kbd driver.

There's one other report for this on the gentoo forums.

In quake2 and other 3d apps it works ok. Also in 2d desktopping.
Comment 1 Bug 2007-09-29 05:03:44 UTC
hmm after restarting the games , after setting in_dgamouse to "0", it works again,
dunno what's broken then.
Comment 2 Björn Martensen 2008-02-21 09:59:26 UTC
i have the same bug, but in_dgamouse 0 doesn't fix it for me.
xorg-server is 1.4.0.90 and evdev is 1.2.0.
Comment 3 Mathias L. Baumann 2008-05-18 02:54:33 UTC
i can confirm this bug for ut2004 
see also http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=450851

--Ano
Comment 4 Peter Hutterer 2010-11-18 20:34:26 UTC
what's the status of this bug?
I fixed a few dga bugs over the last few months, could be that this one is resolved now.


bug/show.html.tmpl processed on Dec 07, 2016 at 14:23:57.
(provided by the Example extension).