Bug 13976 - Random XVideo related crashes
Random XVideo related crashes
Status: RESOLVED FIXED
Product: xorg
Classification: Unclassified
Component: Driver/intel
7.3 (2007.09)
x86 (IA32) BSD (Others)
: medium major
Assigned To: Eric Anholt
Xorg Project Team
:
Depends on:
Blocks: 15000
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2008-01-08 13:30 UTC by Hasso Tepper
Modified: 2008-03-25 06:15 UTC (History)
0 users

See Also:
i915 platform:
i915 features:


Attachments
xorg.conf (2.02 KB, text/plain)
2008-01-08 13:31 UTC, Hasso Tepper
no flags Details
Xorg.log (31.71 KB, text/plain)
2008-01-08 13:32 UTC, Hasso Tepper
no flags Details
backtrace from core (2.36 KB, text/plain)
2008-01-08 13:32 UTC, Hasso Tepper
no flags Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Hasso Tepper 2008-01-08 13:30:28 UTC
I experience random XVideo related crashes on Thinkpad X61s laptop with DragonFly BSD. Server is 1.4.0, Intel driver up to date 2.2 branch from git. No DRI and XAA is used because of issue #13330.

The problem might be specific to 965GM chip. I'm using same binaries/kernel on my desktop using 965Q chip and never seen these crashes (although I rarely play some videos on it).
Comment 1 Hasso Tepper 2008-01-08 13:31:28 UTC
Created attachment 13594 [details]
xorg.conf
Comment 2 Hasso Tepper 2008-01-08 13:32:00 UTC
Created attachment 13595 [details]
Xorg.log
Comment 3 Hasso Tepper 2008-01-08 13:32:53 UTC
Created attachment 13596 [details]
backtrace from core
Comment 4 Hasso Tepper 2008-02-27 01:11:03 UTC
Seems to be problem with textured video. I switched to hardware overlay yesterday with patch inspired from this thread - http://thread.gmane.org/gmane.comp.freedesktop.xorg/26334 - and haven't seen crashes since then.
Comment 5 Wang Zhenyu 2008-03-13 19:43:10 UTC
Possible to try current master with default exa to see if this's still happening?
Comment 6 Hasso Tepper 2008-03-17 05:29:28 UTC
It was never issue with EXA although I use it only for testing, because EXA without DRI is unusably slow and EXA with DRI crashes even without XVideo easily (haven't time to investigate it yet).
Comment 7 Wang Zhenyu 2008-03-19 02:01:46 UTC
How about try my patch on bug #14523 for Exa + no DRI issue? And pls try current git master for recent xv fix.
Comment 8 Wang Zhenyu 2008-03-24 18:13:07 UTC
Please test with master for Xv crash fix in dpms mode change.
Comment 9 Hasso Tepper 2008-03-25 06:15:23 UTC
I have xf86-video-intel 2.2.99.901 running some days now, tested extensively and haven't seen single crash, so I assume it's fixed now.