Bug 14848 - Support for SiS 662/671
Summary: Support for SiS 662/671
Status: RESOLVED MOVED
Alias: None
Product: xorg
Classification: Unclassified
Component: Driver/SiS (show other bugs)
Version: unspecified
Hardware: x86 (IA32) Linux (All)
: high major
Assignee: Xorg Project Team
QA Contact: Xorg Project Team
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2008-03-05 23:31 UTC by Calorì Alessandro
Modified: 2018-08-10 20:47 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
i915 platform:
i915 features:


Attachments
Intel patch against X.org SiS driver version 0.9.1 (328.05 KB, patch)
2008-03-05 23:31 UTC, Calorì Alessandro
no flags Details | Splinter Review
Intel patch against X.org's SiS Premium driver (latest) (229.13 KB, application/x-gzip)
2008-03-06 05:21 UTC, Calorì Alessandro
no flags Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Calorì Alessandro 2008-03-05 23:31:04 UTC
Created attachment 14873 [details] [review]
Intel patch against X.org SiS driver version 0.9.1

The current SiS driver, as well as older versions, doesn't provide good support for SiS 662/671-based video adapters. I own an Intel D201GLY2 with SiS 662FX video adapter and, when starting X.org with this driver, multiple flickering vertical lines are shown on the screen. The only way to use X.org without them is either to reduce the resolution to 800x600 or the color depth to 8 bit.

Intel has released a modified driver that works good even at high resolutions (1680x1050) and with high color depths (24 bit).

The problem occurs on different platforms (I've tried x86 and x86_64), on different OS (I've tried various Linux distro and FreeBSD) and different driver versions (I've tried 0.9.1, 0.9.3 and 0.9.4).

I attach a patch for X.org driver version 0.9.1 made against the Intel driver, based on that exact version (so that only Intel changes are shown).

It is also being reported that the problem occurs on Intel D201GLY.
Comment 1 Thomas Winischhofer 2008-03-06 00:24:25 UTC
This is a patch against the former "premium" version (written by me, and not intel) and some changes which I don't recognize. If SiS had their hands on the code, handle with due care.

(I won't do anything with this as I quit development in 2005.)
Comment 2 Calorì Alessandro 2008-03-06 00:36:57 UTC
OK, thank you. I think I'm going to diff it against your "premium" driver.
Comment 3 Calorì Alessandro 2008-03-06 05:21:16 UTC
Created attachment 14877 [details]
Intel patch against X.org's SiS Premium driver (latest)

Here is the patch against the latest version of the X.org's SiS Premium driver provided by Thomas.
Comment 4 GitLab Migration User 2018-08-10 20:47:21 UTC
-- GitLab Migration Automatic Message --

This bug has been migrated to freedesktop.org's GitLab instance and has been closed from further activity.

You can subscribe and participate further through the new bug through this link to our GitLab instance: https://gitlab.freedesktop.org/xorg/driver/xf86-video-sis/issues/4.


Use of freedesktop.org services, including Bugzilla, is subject to our Code of Conduct. How we collect and use information is described in our Privacy Policy.