Bug 16151 - DRI black screen
DRI black screen
Status: RESOLVED FIXED
Product: DRI
Classification: Unclassified
Component: General
XOrg git
x86 (IA32) Linux (All)
: medium normal
Assigned To: Default DRI bug account
:
Depends on:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2008-05-29 12:50 UTC by Max Meyer
Modified: 2008-05-30 06:09 UTC (History)
0 users

See Also:
i915 platform:
i915 features:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Max Meyer 2008-05-29 12:50:38 UTC
Hi all,

I have a quite weird DRI problem:
On startup, when I login for the first time via kdm, 'LIBGL_DEBUG=verbose glxinfo' says
libGL error: drmMap of framebuffer failed (Invalid argument)

Then, after I logged off, kdm restarted and I logged in again, everything seems fine. The 2D direct rendering in kde works alright, but apps like glxgears show only a black screen. In zsnes I can see and move the mouse pointer on a black background.

I'm currently using:

x11-libs/libdrm-2.3.0
media-libs/mesa-7.0.3
x11-base/xorg-server-1.4.0.90-r3
x11-drivers/xf86-video-i810-2.3.0

which I emerged in this order.

I hope someone can help me,
max meyer


PS: I emerged x11-base/x11-drm-20071019 too, but I actually don't know whether I'm using x11-drm or the built in kernel drm (how can I find out?).
Comment 1 Max Meyer 2008-05-30 02:48:23 UTC
(In reply to comment #0)

> PS: I emerged x11-base/x11-drm-20071019 too, but I actually don't know whether
> I'm using x11-drm or the built in kernel drm (how can I find out?).
 
Forget that. I unmerged x11-drm and still got the same problem.
Comment 2 Max Meyer 2008-05-30 06:09:25 UTC
fixed it all by removing the virtual resolution of 2048x2048 in the screen section of my xorg.conf.

sorry for bothering you ;)