Bug 21650 - radeon-rewrite: errors reported with a r500 x1600
Summary: radeon-rewrite: errors reported with a r500 x1600
Status: RESOLVED MOVED
Alias: None
Product: Mesa
Classification: Unclassified
Component: Drivers/DRI/R100 (show other bugs)
Version: unspecified
Hardware: Other All
: medium normal
Assignee: Default DRI bug account
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2009-05-09 15:32 UTC by Javier Marcet
Modified: 2019-09-18 18:39 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
i915 platform:
i915 features:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Javier Marcet 2009-05-09 15:32:03 UTC
This is using branch 'radeon-rewrite', last commit I tried was 	13e0ff0df1bb75993bded7b248dd37f58fbfd22c, and coupled with Jerome Glisse's git://anongit.freedesktop.org/~glisse/xf86-video-ati branch 'radeon-gem-cs3', otherwist xorg wouldn't start, neither with dri1 or dri2.

When using DRI2/KMS, I get the following messages on kdm.log and an unbearably slow X:

naming 872 with 44
naming attemp 872
naming 870 with 43
naming attemp 870
naming 6021 with 42
naming attemp 6021
naming 828 with 41
...

a few commits before X was not that slow, there were some lockups but it was usable.

On the other hand, when using DRI1, without KMS, I get the these errors:

CS section size missmatch start at (r300_cmdbuf.c,emit_tex_offsets,182) 4 vs 2
CS section end at (r300_cmdbuf.c,emit_tex_offsets,202)

These have been there for as long as I have tried readeon-rewrite.

On both settings, the system is so unusable that I couldn't even file this bug report until I got back to a stable system (mesa-7.5_rc1 and xf86-video-ati from master head minus a few commits right now).

There is another issue with Jerome's ati driver which I'll file later, regarding texture video.

Thanks for your work ;)
Comment 1 Fabio Pedretti 2009-11-14 05:44:18 UTC
Can you try using linux 2.6.31 and mesa 7.6 or later?
Comment 2 Corbin Simpson 2010-03-19 16:44:05 UTC
Is this still a problem with current master kernel, libdrm, and xf86-video-ati?
Comment 3 GitLab Migration User 2019-09-18 18:39:38 UTC
-- GitLab Migration Automatic Message --

This bug has been migrated to freedesktop.org's GitLab instance and has been closed from further activity.

You can subscribe and participate further through the new bug through this link to our GitLab instance: https://gitlab.freedesktop.org/mesa/mesa/issues/270.


Use of freedesktop.org services, including Bugzilla, is subject to our Code of Conduct. How we collect and use information is described in our Privacy Policy.