Bug 218 - freetype2 in extras should not be used by default
Summary: freetype2 in extras should not be used by default
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: xorg
Classification: Unclassified
Component: Build/Monolithic (show other bugs)
Version: unspecified
Hardware: All All
: highest blocker
Assignee: Kaleb KEITHLEY
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on: 383
Blocks: 213 232
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2004-02-25 09:32 UTC by Jim Gettys
Modified: 2011-10-15 15:46 UTC (History)
0 users

See Also:
i915 platform:
i915 features:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Jim Gettys 2004-02-25 09:32:25 UTC
XF86 has stale freetype bits.  Installing them breaks people's systems.

When X is built, the default should be to use the installed version
of freetype.

So the configuration should default to off, or maybe removed completely,
as the server can now use the installed version as a normal shared
library and we no longer have the loadable module problem that was
still present in 4.3 (IIRC).

This should also be release noted, with at least one known to work
version of freetype.
Comment 1 Egbert Eich 2004-03-02 05:51:39 UTC
Fixed for Linux. 
Please tell me which other systems have libfreetype supplied with the OS.
Comment 2 Egbert Eich 2004-03-02 11:49:26 UTC
The rlease notes have been written. They just need to be updated if we
add more platforms which have this as the default.


Use of freedesktop.org services, including Bugzilla, is subject to our Code of Conduct. How we collect and use information is described in our Privacy Policy.