Bug 27350 - [i915g] gallium makes mesa misdisplay
Summary: [i915g] gallium makes mesa misdisplay
Status: RESOLVED WORKSFORME
Alias: None
Product: Mesa
Classification: Unclassified
Component: Drivers/Gallium/i915g (show other bugs)
Version: 7.9
Hardware: Other All
: medium major
Assignee: Default DRI bug account
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2010-03-28 03:56 UTC by Maciej Piechotka
Modified: 2011-04-05 03:26 UTC (History)
0 users

See Also:
i915 platform:
i915 features:


Attachments
Xorg.0.log (34.83 KB, application/octet-stream)
2010-03-28 03:56 UTC, Maciej Piechotka
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Maciej Piechotka 2010-03-28 03:56:39 UTC
Created attachment 34517 [details]
Xorg.0.log

mesa (d142e8f9d33da797e67706f7246af2694eed6d38) with gallium enabled makes gdm misdisplay (black input boxes etc). Pure X + glxgears is just black screen.

Afterwards the black screen stays (even with mesa w/out gallium).
Comment 1 Eric Anholt 2010-04-12 13:09:27 UTC
The gallium drivers for Intel are experiments done by the gallium authors, not supported drivers.
Comment 2 Maciej Piechotka 2010-04-12 23:02:57 UTC
(In reply to comment #1)
> The gallium drivers for Intel are experiments done by the gallium authors, not
> supported drivers.

Then where should it be reported?
Comment 3 Maciej Piechotka 2010-05-05 14:46:26 UTC
Mesa from git (5c2f6a3e9ff933444e0d0b2e844702dd91cc2ce2) + gallium + llvm:

Attempt to run any program using GL (glxinfo, glxgears) stops the program. They consume 100% CPU. They don't display anything.
Comment 4 Maciej Piechotka 2010-11-29 06:08:35 UTC
Still present in 7.9
Comment 5 Jakob Bornecrantz 2011-03-24 06:13:23 UTC
Running apps with i915g works for me, for now tho I recommend not installing i915g so it is picked up by the X server.
Comment 6 Maciej Piechotka 2011-04-05 03:22:18 UTC
(In reply to comment #5)
> Running apps with i915g works for me, for now tho I recommend not installing
> i915g so it is picked up by the X server.

Sorry it's i965. On mesa 1.10 it displays black screen instead  of gdm and it stucks in such state even after changing back to previous driver (restart of system helps).
Comment 7 Chris Wilson 2011-04-05 03:26:47 UTC
965g is in a worse state than 915g currently...


Use of freedesktop.org services, including Bugzilla, is subject to our Code of Conduct. How we collect and use information is described in our Privacy Policy.