Bug 30693 - [RADEON::RV670:R600C] kwin 4.5.2] blur does not work with RV670 (it works with the old GLSL compiler)
Summary: [RADEON::RV670:R600C] kwin 4.5.2] blur does not work with RV670 (it works wit...
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Mesa
Classification: Unclassified
Component: Drivers/DRI/R600 (show other bugs)
Version: unspecified
Hardware: Other All
: medium normal
Assignee: Default DRI bug account
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2010-10-07 15:34 UTC by darkbasic
Modified: 2012-09-12 14:35 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
i915 platform:
i915 features:


Attachments
Blur not working (64.59 KB, image/png)
2010-10-07 15:34 UTC, darkbasic
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description darkbasic 2010-10-07 15:34:04 UTC
Created attachment 39272 [details]
Blur not working

Hi, with 2.6.36-rc7|drm-radeon-testing and latest graphic stack snapshot kwin's 4.5.2 blur effect does not work. I have an HD3870, but someone else told me it works with RV710 (http://www.phoronix.com/forums/showthread.php?t=26221).

I attached a screenshot.
Comment 1 darkbasic 2010-10-07 15:34:36 UTC
I forgot to mention I use xorg 1.9.901.
Comment 2 Alex Deucher 2010-10-07 16:04:17 UTC
what version of mesa are you using and what is the screenshot supposed to be showing?  An error message?
Comment 3 darkbasic 2010-10-08 00:10:45 UTC
As I said latest snapshot, so mesa 7.10-devel.
The screenshot shows what I see instead of the blur effect: the window becomes dark gray.
Comment 4 darkbasic 2010-10-10 06:45:26 UTC
With BLUR:
http://darkbasic.homelinux.com/blur.png


Without BLUR:
http://darkbasic.homelinux.com/r600_noblur.png
Comment 5 Andrius Štikonas 2010-10-10 11:00:22 UTC
I observe the same behavior RV730. What is more suprising, that I've seen exactly the same behavior on my friends computer who has nouveau gallium driver. Maybe FOSS drivers have not yet implemented some OpenGL functionality, i.e. insufficient GLSL support.
Comment 6 Diego 2010-10-10 12:27:23 UTC
For the record, with blur correctly working it should look like this:
http://www.notmart.org/index.php/Software/Small_goodies
Comment 7 Andrius Štikonas 2010-10-19 06:29:40 UTC
(In reply to comment #6)
> For the record, with blur correctly working it should look like this:
> http://www.notmart.org/index.php/Software/Small_goodies

Somebody observed that blur effect is broken by the new glsl compiler, so this is not R600 bug.
Comment 8 Jerome Glisse 2011-02-09 07:29:55 UTC
Is it still broken ?
Comment 9 darkbasic 2011-02-09 08:39:54 UTC
I don't have kwin 4.5 anymore, I can test it with kwin 4.6 if you want but I think it will work because it does work even with intel (!).
Comment 10 darkbasic 2011-02-09 13:40:55 UTC
It does work with R600g and kwin 4.6.

RV670 with R600g, 2.6.38-rc4, xorg-server-1.9.4, mesa git, libdrm git, xf86-video-ati git, pageflipping on, colortiling on, swapbufferwaits off.

If you want you can close.
Comment 11 Andreas Boll 2012-09-12 14:35:05 UTC
(In reply to comment #10)
> It does work with R600g and kwin 4.6.
> 
> RV670 with R600g, 2.6.38-rc4, xorg-server-1.9.4, mesa git, libdrm git,
> xf86-video-ati git, pageflipping on, colortiling on, swapbufferwaits off.
> 
> If you want you can close.

Closing.


Use of freedesktop.org services, including Bugzilla, is subject to our Code of Conduct. How we collect and use information is described in our Privacy Policy.