Bug 3460 - dri-20050601 [r200] americas army crash after start
Summary: dri-20050601 [r200] americas army crash after start
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: DRI
Classification: Unclassified
Component: General (show other bugs)
Version: DRI git
Hardware: x86 (IA32) Linux (All)
: medium normal
Assignee: Default DRI bug account
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2005-06-02 14:51 UTC by Daniel Stone
Modified: 2005-07-15 21:01 UTC (History)
0 users

See Also:
i915 platform:
i915 features:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description FreeDesktop Bugzilla Database Corruption Fix User 2005-06-02 14:51:23 UTC
With common-20050419 and r200-20050419 	everything
works fine.
With common-20050601 and r200-20050601 armyops game
crashes.

uname:
   Linux 2.6.12-rc5

glxinfo:  
  direct rendering: Yes
  OpenGL renderer string: Mesa DRI R200 20041207 AGP 4x x86/MMX+/3DNow!+/SSE TCL

lsmod:
  radeon                 78208  1 
  drm                    64984  2 radeon
  via_agp                 7680  1 
  agpgart                29576  2 drm,via_agp

Xorg -version:
  X Window System Version 6.8.2

armyops 2.3.0 gives me this in log:
  Developer Backtrace:
  Log: [ 1]  ./armyops-bin [0x84e3611]
  Log: [ 2]  [0xffffe420]
  Log: Unreal Call Stack: UpdateWorld <- MainLoop
  Exit: Exiting.

Please tell me what should I do to give you more info.
Comment 1 FreeDesktop Bugzilla Database Corruption Fix User 2005-06-03 05:22:19 UTC
I have build drm and mesa from source.
I run some tests and I get this:

test:/Mesa/progs/tests# ./arbfptest1
    program 0:
    glGetError = 1280
    errorpos: 11
    !ARBfp1.0
    TEMP R0, R

test:/Mesa/progs/tests# ./arbfptexture:
    Error: GL_ARB_fragment_program not supported!

test:/Mesa/progs/tests# ./arbvptest1
    glGetError = 0
    glGetError = 0
    glGetError = 0
    glGetError = 0

test:/Mesa/progs/tests# ./crossbar
   Sorry, this program requires GL_ARB_multitexture and either
   GL_ARB_texture_env_combine or GL_EXT_texture_env_combine (or OpenGL 1.3).
   Either GL_ARB_texture_env_crossbar or GL_NV_texture_env_combine4 (or
   OpenGL 1.4) are also required.

Some tests runs fine: ./antialias ./bufferobj

//************************************************
//************************************************
Tests say that I don't have some GL librarys.
But glxinfo says:

server glx extensions:
    GLX_ARB_multisample, GLX_EXT_visual_info, GLX_EXT_visual_rating, 
    GLX_EXT_import_context, GLX_OML_swap_method, GLX_SGI_make_current_read, 
    GLX_SGIS_multisample, GLX_SGIX_fbconfig
client glx vendor string: SGI
client glx version string: 1.4
client glx extensions:
    GLX_ARB_get_proc_address, GLX_ARB_multisample, GLX_EXT_import_context, 
    GLX_EXT_visual_info, GLX_EXT_visual_rating, GLX_MESA_allocate_memory, 
    GLX_MESA_swap_control, GLX_MESA_swap_frame_usage, GLX_OML_swap_method, 
    GLX_OML_sync_control, GLX_SGI_make_current_read, GLX_SGI_swap_control, 
    GLX_SGI_video_sync, GLX_SGIS_multisample, GLX_SGIX_fbconfig, 
    GLX_SGIX_pbuffer, GLX_SGIX_visual_select_group
GLX extensions:
    GLX_ARB_get_proc_address, GLX_ARB_multisample, GLX_EXT_import_context, 
    GLX_EXT_visual_info, GLX_EXT_visual_rating, GLX_MESA_allocate_memory, 
    GLX_MESA_swap_control, GLX_MESA_swap_frame_usage, GLX_OML_swap_method, 
    GLX_SGI_video_sync, GLX_SGIS_multisample, GLX_SGIX_fbconfig, 
    GLX_SGIX_visual_select_group
OpenGL vendor string: Tungsten Graphics, Inc.
OpenGL renderer string: Mesa DRI R200 20041207 AGP 4x x86/MMX+/3DNow!+/SSE TCL
OpenGL version string: 1.3 Mesa 6.3
OpenGL extensions:
    GL_ARB_imaging, GL_ARB_multisample, GL_ARB_multitexture, 
    GL_ARB_texture_border_clamp, GL_ARB_texture_compression, 
    GL_ARB_texture_cube_map, GL_ARB_texture_env_add, 
    GL_ARB_texture_env_combine, GL_ARB_texture_env_dot3, 
    GL_ARB_texture_mirrored_repeat, GL_ARB_texture_rectangle, 
    GL_ARB_transpose_matrix, GL_ARB_vertex_buffer_object, 
    GL_ARB_vertex_program, GL_ARB_window_pos, GL_EXT_abgr, GL_EXT_bgra, 
    GL_EXT_blend_color, GL_EXT_blend_equation_separate, 
    GL_EXT_blend_func_separate, GL_EXT_blend_minmax, GL_EXT_blend_subtract, 
    GL_EXT_clip_volume_hint, GL_EXT_compiled_vertex_array, GL_EXT_convolution, 
    GL_EXT_copy_texture, GL_EXT_draw_range_elements, GL_EXT_fog_coord, 
    GL_EXT_histogram, GL_EXT_packed_pixels, GL_EXT_polygon_offset, 
    GL_EXT_rescale_normal, GL_EXT_secondary_color, 
    GL_EXT_separate_specular_color, GL_EXT_stencil_wrap, GL_EXT_subtexture, 
    GL_EXT_texture, GL_EXT_texture3D, GL_EXT_texture_edge_clamp, 
    GL_EXT_texture_env_add, GL_EXT_texture_env_combine, 
    GL_EXT_texture_env_dot3, GL_EXT_texture_filter_anisotropic, 
    GL_EXT_texture_lod_bias, GL_EXT_texture_mirror_clamp, 
    GL_EXT_texture_object, GL_EXT_texture_rectangle, GL_EXT_vertex_array, 
    GL_APPLE_packed_pixels, GL_ATI_blend_equation_separate, 
    GL_ATI_texture_env_combine3, GL_ATI_texture_mirror_once, 
    GL_IBM_rasterpos_clip, GL_IBM_texture_mirrored_repeat, 
    GL_INGR_blend_func_separate, GL_MESA_pack_invert, GL_MESA_ycbcr_texture, 
    GL_MESA_window_pos, GL_NV_blend_square, GL_NV_light_max_exponent, 
    GL_NV_texture_rectangle, GL_NV_texgen_reflection, GL_OES_read_format, 
    GL_SGI_color_matrix, GL_SGI_color_table, GL_SGIS_generate_mipmap, 
    GL_SGIS_texture_border_clamp, GL_SGIS_texture_edge_clamp, 
    GL_SGIS_texture_lod
glu version: 1.3
glu extensions:
    GLU_EXT_nurbs_tessellator, GLU_EXT_object_space_tess

/************************************************

So something is wrong.
I hope you will find out how to fix this.
Comment 2 FreeDesktop Bugzilla Database Corruption Fix User 2005-06-03 05:28:33 UTC
I forgot to put dmesg:
 [drm] Initialized drm 1.0.0 20040925
 [drm] Initialized radeon 1.16.0 20050311 on minor 0: ATI Technologies Inc
Radeon  R200 QL [Radeon 8500 LE]
 [drm] Loading R200 Microcode
Comment 3 Eric Anholt 2005-06-26 14:29:44 UTC
Could you include a backtrace from running the app under gdb?
Comment 4 FreeDesktop Bugzilla Database Corruption Fix User 2005-07-17 07:01:23 UTC
With common-20050714 and r200-20050714 armyops game works fine again.

This bug can be close now (:


Use of freedesktop.org services, including Bugzilla, is subject to our Code of Conduct.