Bug 48197 - DVI monitor connected to an Ati x1550 on standard resolution blinks.
Summary: DVI monitor connected to an Ati x1550 on standard resolution blinks.
Status: NEW
Alias: None
Product: DRI
Classification: Unclassified
Component: DRM/Radeon (show other bugs)
Version: unspecified
Hardware: x86 (IA32) Linux (All)
: medium major
Assignee: Default DRI bug account
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-04-02 07:39 UTC by ter4py
Modified: 2012-04-02 08:25 UTC (History)
0 users

See Also:
i915 platform:
i915 features:


Attachments
dmesg from fedora 16 (63.88 KB, text/plain)
2012-04-02 07:39 UTC, ter4py
no flags Details
Xorg log (113.38 KB, text/plain)
2012-04-02 07:40 UTC, ter4py
no flags Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description ter4py 2012-04-02 07:39:24 UTC
Created attachment 59380 [details]
dmesg from fedora 16

I have an Ati radeon x1550, and connected to that a DVI monitor (and another to
the VGA, but this bug is present also when only the DVI monitor is connected)
This bug appears in every distribution and kernel I tried, the last one is fedora 16, but I tried debian 6 too and Archlinux with the latest kernel.
Description of problem:
DVI screen, if on standard resolution (1680x1050) blinks from the tty to the Gnome dekstop, and especially when something like Firefox is made fullscreen:
I recorded a video to explain this better:
https://www.youtube.com/watch?v=8Tcjb6p0Yi4
Comment 1 ter4py 2012-04-02 07:40:17 UTC
Created attachment 59381 [details]
Xorg log
Comment 2 Alex Deucher 2012-04-02 07:46:28 UTC
Does booting with radeon.disp_priority=2 on the kernel command line in grub help?
Comment 3 ter4py 2012-04-02 07:57:35 UTC
It doesn't help at all.

(In reply to comment #2)
> Does booting with radeon.disp_priority=2 on the kernel command line in grub
> help?
Comment 4 Alex Deucher 2012-04-02 08:11:53 UTC
Does it only blink on the 1680x1050 mode or all modes on the DVI monitor?
Comment 5 ter4py 2012-04-02 08:25:14 UTC
Only in the 1680x1050 mode that way.
But it might happen very rarely on 1480x900. 
I'm not sure about this though, it didn't happen recently.
(In reply to comment #4)
> Does it only blink on the 1680x1050 mode or all modes on the DVI monitor?


Use of freedesktop.org services, including Bugzilla, is subject to our Code of Conduct. How we collect and use information is described in our Privacy Policy.