Bug 79922 - .iso not always mounted when a partition is detected
Summary: .iso not always mounted when a partition is detected
Status: NEW
Alias: None
Product: udisks
Classification: Unclassified
Component: general (show other bugs)
Version: unspecified
Hardware: Other All
: medium normal
Assignee: David Zeuthen (not reading bugmail)
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-06-11 15:17 UTC by Laurent Bigonville
Modified: 2015-06-09 22:20 UTC (History)
0 users

See Also:
i915 platform:
i915 features:


Attachments
udisksctl_dump.txt (41.80 KB, text/plain)
2014-06-11 15:17 UTC, Laurent Bigonville
Details
udisksctl_monitor.txt (2.24 KB, text/plain)
2014-06-11 15:17 UTC, Laurent Bigonville
Details
udisksd.txt (1.35 KB, text/plain)
2014-06-11 15:18 UTC, Laurent Bigonville
Details
udevadm_info.txt (1.14 KB, text/plain)
2014-06-11 15:19 UTC, Laurent Bigonville
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Laurent Bigonville 2014-06-11 15:17:20 UTC
Created attachment 100884 [details]
udisksctl_dump.txt

Hi,

With some .iso, the filesystem is not mounted by GNOME. When running udisks in the console I can see that in this case, the following line is missing:


[NOTICE]: Mounted /dev/loop0 at /media/bigon/SLES-11-SP3-DVD-x86_6407032 on behalf of uid 1000 [udiskslinuxfilesystem.c:1507, handle_mount()]

In this case I'm trying to mount SLES-11-SP3-DVD-x86_64-GM-DVD1.iso

Please see the attached logs
Comment 1 Laurent Bigonville 2014-06-11 15:17:35 UTC
Created attachment 100885 [details]
udisksctl_monitor.txt
Comment 2 Laurent Bigonville 2014-06-11 15:18:03 UTC
Created attachment 100886 [details]
udisksd.txt
Comment 3 Laurent Bigonville 2014-06-11 15:19:42 UTC
Created attachment 100887 [details]
udevadm_info.txt
Comment 4 Laurent Bigonville 2014-06-11 15:20:57 UTC
Note that gvfs is never receiving any signal, the gvfs-mount command is not showing anything related to the loop device or the .iso
Comment 5 Ross Lagerwall 2015-06-09 22:20:19 UTC
This is a duplicate of bug 89711. The iso is not shown, because its partition is marked as hidden:

$ fdisk -l software/isos/suse/SLES-11/SLES-11-SP3-DVD-x86_64-GM-DVD1.iso
Disk software/isos/suse/SLES-11/SLES-11-SP3-DVD-x86_64-GM-DVD1.iso: 3.1 GiB, 3362783232 bytes, 6567936 sectors
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: dos
Disk identifier: 0x6b8b4567

Device                                                         Boot Start     End Sectors  Size Id Type
software/isos/suse/SLES-11/SLES-11-SP3-DVD-x86_64-GM-DVD1.iso1 *        0 6567935 6567936  3.1G 17 Hidden HPFS/NTFS


Use of freedesktop.org services, including Bugzilla, is subject to our Code of Conduct. How we collect and use information is described in our Privacy Policy.