Bug 8630 - Radeon driver on a Mobility 7500 very unstable in dual-head mode
Summary: Radeon driver on a Mobility 7500 very unstable in dual-head mode
Status: RESOLVED WORKSFORME
Alias: None
Product: xorg
Classification: Unclassified
Component: Driver/Radeon (show other bugs)
Version: 7.1 (2006.05)
Hardware: x86 (IA32) Linux (All)
: high normal
Assignee: Xorg Project Team
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Keywords: want-backtrace
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2006-10-13 06:26 UTC by Denis Leroy
Modified: 2006-10-19 03:23 UTC (History)
0 users

See Also:
i915 platform:
i915 features:


Attachments
Configuration for dual-head mode (2.28 KB, text/plain)
2006-10-13 06:28 UTC, Denis Leroy
no flags Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Denis Leroy 2006-10-13 06:26:55 UTC
This is on a Thinkpad T30 (Radeon Mobility 7500), running Fedora Core 6 test 3,
i386.

xorg-x11-drivers-7.1-3
xorg-x11-drv-ati-6.6.2-4.fc6

Dual-head mode works but is very unstable, will typically not run for more than
10 or 20 minutes, then we get a hard freeze, I'm attaching xorg.conf file.

A lot of other Fedora users are reporting similar hard lockups, though not
specifically related to dual-head, so this may not be specific to dual-head
support. In my particular case, dual-head makes the freeze happen very quickly.
Built-in LCD support is very stable, even with DRI/Aiglx/Compiz. I've had a few
freezes as well when running an external CRT in 1600x1200 (with the built-in LCD
disabled), but not frequently.

is there any way to obtain more useful debug information when this occurs ? We
hate filing bugs that just say "XXX doesn't work"...
Comment 1 Denis Leroy 2006-10-13 06:28:30 UTC
Created attachment 7404 [details]
Configuration for dual-head mode
Comment 2 Denis Leroy 2006-10-13 06:34:01 UTC
Discussions on reported symptoms and configs :

http://www.redhat.com/archives/fedora-devel-list/2006-October/msg00343.html
Comment 3 Michel Dänzer 2006-10-13 08:37:05 UTC
Please try xf86-video-ati 6.6.3 or current git.
Comment 4 Denis Leroy 2006-10-17 09:54:32 UTC
Excellent, xf86-video-ati 6.6.3 seems to fix the problem. Does this make sense
in light of the 6.6.2 to 6.6.3 ChangeLog ? I'll close the bug tomorrow after
some more testing.
Comment 5 Denis Leroy 2006-10-19 03:23:56 UTC
6.6.3 seems stable. Closing.


Use of freedesktop.org services, including Bugzilla, is subject to our Code of Conduct. How we collect and use information is described in our Privacy Policy.