Bug 99051 - Pillars of Eternity won't start on AMD Radeon mesa
Summary: Pillars of Eternity won't start on AMD Radeon mesa
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Mesa
Classification: Unclassified
Component: Drivers/Gallium/radeonsi (show other bugs)
Version: git
Hardware: x86-64 (AMD64) Linux (All)
: medium normal
Assignee: Default DRI bug account
QA Contact: Default DRI bug account
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-12-11 08:22 UTC by Darek Deoniziak
Modified: 2017-01-19 14:59 UTC (History)
0 users

See Also:
i915 platform:
i915 features:


Attachments
game log and system specs in zip file (7.87 KB, application/zip)
2016-12-11 08:22 UTC, Darek Deoniziak
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Darek Deoniziak 2016-12-11 08:22:29 UTC
Created attachment 128409 [details]
game log and system specs in zip file

Issue happens on Ubuntu 16.04 using oibaf PPA (https://launchpad.net/~oibaf/+archive/ubuntu/graphics-drivers) game doesn't start on AMD gpu. Before last updates (at least a month ago) it worked without issues.

Here are my system specs and logs from game, although I think there are no error logs until game is loaded which doesn't happen (tested by removing log file and running game, no new log was generated).
https://dl.dropboxusercontent.com/u/88194181/poe_radeon_linux_issue_files.zip

Related thread on Pillars of Eternity forums with more info: http://forums.obsidian.net/topic/90525-linux-radensi-wont-start/
Comment 1 Darek Deoniziak 2017-01-19 14:59:16 UTC
Fixed in 3.0 Mesa 17.0.0-devel.


Use of freedesktop.org services, including Bugzilla, is subject to our Code of Conduct.