Bug 109296 - Link layer compliance doesn't passes on WHL
Summary: Link layer compliance doesn't passes on WHL
Status: NEEDINFO
Alias: None
Product: DRI
Classification: Unclassified
Component: DRM/Intel (show other bugs)
Version: XOrg git
Hardware: Other Linux (All)
: high blocker
Assignee: James Ausmus
QA Contact: Intel GFX Bugs mailing list
URL:
Whiteboard: Triaged
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2019-01-10 22:46 UTC by Abhay Kumar
Modified: 2019-03-07 13:02 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
i915 platform: CFL
i915 features: display/DP


Attachments
Link layer test result. (143.16 KB, text/html)
2019-01-10 22:46 UTC, Abhay Kumar
no flags Details
WHL RVP DP LL test report (262.57 KB, text/html)
2019-01-23 23:50 UTC, nathan.d.ciobanu
no flags Details
Test report of WHL board (187.41 KB, text/html)
2019-01-24 00:06 UTC, nathan.d.ciobanu
no flags Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Abhay Kumar 2019-01-10 22:46:25 UTC
Created attachment 143063 [details]
Link layer test result.

Link layer compliance fails on WHL. Attaching the rest result.
Comment 1 James Ausmus 2019-01-16 17:03:34 UTC
Abhay - please reproduce the error using drm-tip (https://cgit.freedesktop.org/drm-tip) and kernel parameters drm.debug=0x1e log_buf_len=4M, and if the problem persists attach the full dmesg from boot.

My understanding is that this issue is being seen on a USB-C dongle, can you provide info on the adapter used?

Can you also provide info on the device being tested - is this a WHL RVP?
Comment 2 Abhay Kumar 2019-01-16 20:27:15 UTC
Hi James,

   We cannot run this here as we don't have the setup. This is run in factory and kernel is almost latest 4.19. Looks like this is not been tested in linux since long.

need to check details. let me get back with details. but not sure they can run with DINQ.
Comment 3 nathan.d.ciobanu 2019-01-23 23:50:46 UTC
Created attachment 143215 [details]
WHL RVP DP LL test report

Tested on a WHL RVP with the chromeos-4.19 kernel and all tests are passing - attached test report.
Comment 4 nathan.d.ciobanu 2019-01-24 00:06:02 UTC
Created attachment 143216 [details]
Test report of WHL board

Test on an identical WHL board as reported originally resulted in 7 failures. 

We believe the original test results reported here in "143063: Link layer test result." were caused by a bad test setup (DRM master was probably not released before test was started).

Since we know there are many hardware differences between the WHL board DUT and WHL RVP reference board we will next retest with drm-tip on the WHL DUT and depending on the results we will share further details.
Comment 5 Lakshmi 2019-02-22 08:35:31 UTC
Abhay, can we get the results from latest drmtip?
Comment 6 Lakshmi 2019-03-07 13:02:31 UTC
(In reply to nathan.d.ciobanu from comment #4)
> Created attachment 143216 [details]
> Test report of WHL board
> 
> Test on an identical WHL board as reported originally resulted in 7
> failures. 
> 
> We believe the original test results reported here in "143063: Link layer
> test result." were caused by a bad test setup (DRM master was probably not
> released before test was started).
> 
> Since we know there are many hardware differences between the WHL board DUT
> and WHL RVP reference board we will next retest with drm-tip on the WHL DUT
> and depending on the results we will share further details.

Nathan, any further updates here?


Use of freedesktop.org services, including Bugzilla, is subject to our Code of Conduct. How we collect and use information is described in our Privacy Policy.